Recetas

Menú d’estiu recomanat per evitar l’aparició de càries

1r: amanida de ruca, fruits secs i formatge de cabra

2n: costelles de xai a la brasa amb patata al forn

Postres: polo de fruita casolà sense sucre

Preparació: en un bol, barreja un plàtan madur, sis maduixes tallades per la meitat i 100 ml de suc de taronja natural. Tritura amb la batedora fins aconseguir una barreja suau i col·loca-la en un motlle per a polos. Posa el pal de fusta i deixa-ho al congelador durant unes sis o vuit hores.

Refrigeri: llaminadures naturals

Ingredients: dues taronges, pols d’agar-agar, mel, sucre integral de canya, nabius o maduixes seques.

Preparació: talla els nabius o les maduixes petites i col·loca’ls al fons de motlles o glaçoneres. Esprem les taronges i posa el suc en una cassola. Escalfa una mica sense que arribi a bullir i afegeix una cullerada de mel. Afegeix l’agar-agar dissolt prèviament en aigua freda. Barreja-ho tot i deixa bullir durant dos minuts fins que quedi ben dissolt. Posa el líquid als motlles i deixa refredar a temperatura ambient, i després a la nevera durant una hora. Treu el contingut dels motlles i arrebossa’l amb el sucre de canya integral.