Recetas

Menú per després de les vacances

1r plat: quinoa amb verdures al gust

Ingredients: quinoa, bròquil, pebrot vermell, pebrot verd, pastanaga, carbassó, porros o ceba, alls tendres, oli d’oliva, pebre i sal.

Preparació: renta la quinoa en un colador i posa-la a remull mentre prepares les verdures netes i tallades a daus. En una paella amb una mica d’oli, incorpora les verdures alhora, tapa-la i deixa que es cuinin amb el vapor; remena-la de tant en tant. Retira-les quan estiguin al dente. A continuació, escorre la quinoa i afegeix-la a la paella. Remena i salpebra. Afegeix aigua fins cobrir-ho tot i deixa coure uns 25 minuts a foc mitjà. Si t’agrada el gust del curri, pots afegir-lo al final de la preparació.

2n plat: lluç al vapor

Ingredients per a quatre persones: quatre lloms de lluç, 400 ml d’aigua, una fulla de llorer, pell de llimona, vinagre, sal, pebre i oli d’oliva.

Preparació: col·loca en una olla per a vapor l’aigua, el llorer i el tros de pell de llimona, i afegeix un raig de vinagre. Cal tenir en compte que l’aigua no ha de tocar l’aliment que cuinem. Posa a la cistella el lluç, salpebra’l i afegeix-hi una mica d’oli per sobre. Cuina-ho durant deu minuts i serveix.

Postres: broquetes de fruita a base de pinya, kiwi i mandarina.